پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 250548
۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۲

در نشستی علمی، فلسفه امنیت از دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی پیش از ظهر امروز در سالن کنفرانس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با حضور اساتید حوزه و دانشگاه بررسی شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در این نشست با اشاره به این­که امنیت فوری­ترین، ابتدایی­ترین و ضروری­ترین نیاز انسان در سطوح گوناگون است، گفت: وضعیت موجود در دنیا به لحاظ امنیتی، دچار انحطاط شده است و به نظر حضرت آیت­الله جوادی آملی، دلیل این انحطاط، خواب و تعطیلی عقل می­باشد و شخصی که عقلش تعطیل باشد، خواب است و شخصی که خواب باشد، نه می­ایستد و نه می­تواند راه برود.

*انحطاط امنیتی، معلول دورشدن از قرآن و اهل­بیت(ع)

حجت الاسلام والمسلمین لک زایی به بررسی دیدگاه حضرت آیت­الله جوادی آملی در این زمینه پرداخته و اظهار داشت: زندگی بر محور قرآن تنها راه نجات است و انحطاط امنیتی، معلول دورشدن از قرآن و مکتب اهل بیت(ع) است.

وی اذعان داشت: حضرت آیت­الله جوادی آملی اثر مستقلی درباره امنیت ندارند و ما این مباحث را از آثار و دروس ایشان استخراج کردیم؛ پس بحث ما شیوه استنباطی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به امرحادث بودن امنیت، تصریح کرد: به نظر فلاسفه و از جمله حضرت آیت­الله جوادی آملی هر امر حادثی نیازمند چهار علت مادی، صوری، فاعلی و غایی است و به طور کلی علت در تقسیم اول، به دو قسم تامه و غیرتامه منقسم می­شود.

وی با اشاره به این­که از دیدگاه این عالم برجسته امنیت دارای دو بُعد سلبی و ایجابی است، عنوان کرد: نظر ایشان این است که ابعاد سلبی و ایجابی امنیت دارای سطوح گوناگونی است که این سطوح از درون خود فرد شروع و به سطح اجتماع کشیده می­شود. همچنین هریک از ابعاد سلبی و ایجابی نیز دارای ابعاد ظاهری و باطنی هستند.

*مهم­ترین امنیت از دیدگاه آیت­الله جوادی آملی

حجت­الاسلام والمسلمین لک­زایی گفت: از نظر حضرت آیت­الله جوادی آملی، امنیت روحی که در طریق سازندگی روحی ایجاد می­شود، مقدم بر همه امنیت­هاست و ابزار تأمین این امنیت، جهاد انسان با شیطان باطنی است.

*اسلام؛ مرجع امنیت

عضو هیئت دانشگاه باقرالعلوم(ع)، مرجع امنیت را در دیدگاه آیت­الله جوادی آملی، اسلام عنوان کرده و یادآور شد: اسلام مرجع امنیت است و زمانی که اسلام به خطر بیفتد، حتی امام هم جان خود را به خطر می­اندازد تا بتواند این خطر را از اسلام دور کند.

رییس پژوهشکده علوم سیاسی در پایان به توضیحاتی درباره علت­های مادی، صوری، فاعلی و غایی از دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی پرداخت و این علل را تشریح کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha