به گزارش مرکز خبر حوزه، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در این نشست با اشاره به اینکه امنیت فوریترین، ابتداییترین و ضروریترین نیاز انسان در سطوح گوناگون است، گفت: وضعیت موجود در دنیا به لحاظ امنیتی، دچار انحطاط شده است و به نظر حضرت آیتالله جوادی آملی، دلیل این انحطاط، خواب و تعطیلی عقل میباشد و شخصی که عقلش تعطیل باشد، خواب است و شخصی که خواب باشد، نه میایستد و نه میتواند راه برود.
*انحطاط امنیتی، معلول دورشدن از قرآن و اهلبیت(ع)
حجت الاسلام والمسلمین لک زایی به بررسی دیدگاه حضرت آیتالله جوادی آملی در این زمینه پرداخته و اظهار داشت: زندگی بر محور قرآن تنها راه نجات است و انحطاط امنیتی، معلول دورشدن از قرآن و مکتب اهل بیت(ع) است.
وی اذعان داشت: حضرت آیتالله جوادی آملی اثر مستقلی درباره امنیت ندارند و ما این مباحث را از آثار و دروس ایشان استخراج کردیم؛ پس بحث ما شیوه استنباطی دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به امرحادث بودن امنیت، تصریح کرد: به نظر فلاسفه و از جمله حضرت آیتالله جوادی آملی هر امر حادثی نیازمند چهار علت مادی، صوری، فاعلی و غایی است و به طور کلی علت در تقسیم اول، به دو قسم تامه و غیرتامه منقسم میشود.
وی با اشاره به اینکه از دیدگاه این عالم برجسته امنیت دارای دو بُعد سلبی و ایجابی است، عنوان کرد: نظر ایشان این است که ابعاد سلبی و ایجابی امنیت دارای سطوح گوناگونی است که این سطوح از درون خود فرد شروع و به سطح اجتماع کشیده میشود. همچنین هریک از ابعاد سلبی و ایجابی نیز دارای ابعاد ظاهری و باطنی هستند.
*مهمترین امنیت از دیدگاه آیتالله جوادی آملی
حجتالاسلام والمسلمین لکزایی گفت: از نظر حضرت آیتالله جوادی آملی، امنیت روحی که در طریق سازندگی روحی ایجاد میشود، مقدم بر همه امنیتهاست و ابزار تأمین این امنیت، جهاد انسان با شیطان باطنی است.
*اسلام؛ مرجع امنیت
عضو هیئت دانشگاه باقرالعلوم(ع)، مرجع امنیت را در دیدگاه آیتالله جوادی آملی، اسلام عنوان کرده و یادآور شد: اسلام مرجع امنیت است و زمانی که اسلام به خطر بیفتد، حتی امام هم جان خود را به خطر میاندازد تا بتواند این خطر را از اسلام دور کند.
رییس پژوهشکده علوم سیاسی در پایان به توضیحاتی درباره علتهای مادی، صوری، فاعلی و غایی از دیدگاه آیتالله جوادی آملی پرداخت و این علل را تشریح کرد.